Spelen met vuur: werken rond ontrouw binnen relatietherapie

Spelen met vuur: werken rond ontrouw binnen relatietherapie

Cinthe Lemmens

Deze opleiding is momenteel niet beschikbaar – contacteer cinthe.lemmens@IPRR.be om eventuele mogelijkheden te bespreken

Praktijkgerichte workshop over het werken rond ontrouw binnen het kader van relatietherapie.

Ontrouw is één van de meest voorkomende thema’s waarmee koppels zich aanmelden voor relatietherapie. Het is van alle tijden, maar verandert ook doorheen de tijd. Wanneer spreken we over ontrouw? Vaak gaan partners hier pas over in gesprek op het moment dat er zich een vertrouwensprobleem stelt.

Wat is ons eigen standpunt en ervaring hiermee als (relatie)therapeut? En welke rol speelt dit in onze gesprekken? Waarom gebeurt er ontrouw? Wat betekent het? Wat weegt er het zwaarst door: de ontrouw zelf of het liegen, het bedrog? Bestaat er iets als ‘fasen’ waar je als koppel doorheen moet om de ontrouw te verwerken? Wordt het nog ooit zoals ervoor? Of blijft de ontrouw altijd een schaduw op de relatie werpen? Kan een relatie ook beter worden na ontrouw van één van de partners? Hoe werk je aan herstel van vertrouwen? En wat met de derde partij? Is er een relatie tussen ontrouw en hechting?

Deze en al uw andere vragen kunnen ter sprake komen tijdens de workshop.

Opleider: Cinthe Lemmens

Cinthe Lemmens werkt als systeemtherapeut/relatietherapeut in de Therapeutische Groepspraktijk Traject in Leuven.

Ze volgde de masterclasses over ontrouw bij Esther Perel, opleiding systeemtherapie bij IPRR en jaaropleiding ‘slingeren tussen autonomie en verbinding’ bij IPRR.

Voor wie?

De opleiding richt zich naar hulpverleners en therapeuten die een bachelor of master behaalden in de humane wetenschappen.

Praktisch

contactpersoon: Cinthe Lemmens (cinthe.lemmens@iprr.be)

Kostprijs: 130 euro. De inschrijving is definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld op rekening BE58 4312 0260 5179.

De opleiding komt in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Meer informatie hierover vind je op https://www.iprr.be/kmo-portefeuille/.