Rouw en verlies: de pijn van het uit verbinding zijn

Rouw en verlies: de pijn van het uit verbinding zijn

In deze tweedaagse geven we een overzicht van recente benaderingen van rouw en verlies, en verdiepen we een model om te kijken naar de hulpvraag van cliënten, en de focus in de therapie. In dit model gaan we ervan uit dat ‘rouw’ op zich geen hulpvraag is, maar cliënten onze hulp zoeken wanneer ze de verbinding met zichzelf, met de overledene, met de partner of gezinsleden, en/of de bredere context verloren zijn of dreigen te verliezen. Voor gesprekstherapeuten die in de praktijk staan geven deze dagen een houvast. 

We werken in deze opleiding met video fragmenten, casuïstiek en oefeningen.

Opleider: An Hooghe

An Hooghe is klinisch psychologe en gespecialiseerd in relatie- en gezinstherapie. Zij heeft haar eigen praktijk ‘Verbinding in verlies’ in België. Dit is een multidisciplinair expertisecentrum rond rouw en verlies. Daarnaast werkt zij op Context, Centrum voor Relatie & Gezinstherapie, UPC KULeuven. 
Vorig jaar doctoreerde An op het thema communicatie tussen ouders na het verlies van een kind en schreef ze ook samen met vijf ouders het boek: Anders Nabij, de stille kracht van ouders na de dood van hun kind.

Voor wie?

De opleiding richt zich naar hulpverleners en therapeuten die een bachelor of master behaalden in de humane wetenschappen

Praktisch

Data: 6/12/21 en 7/12/21.

Is dit iets voor jou? Stuur je kandidatuur naar  cinthe.lemmens@iprr.be

Kostprijs: 260 euro. De inschrijving is definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld op rekening BE58 4312 0260 5179.

Locatie: Diocesaan Pastoraal Centrum, Frederik de Merodestraat 18, 2800 Mechelen.

De opleiding komt in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Meer informatie hierover vind je op https://www.iprr.be/kmo-portefeuille/.