Postmodern kader voor het werken met koppels

Inhoud

Als therapeut is je werkingsgebied uitbreiden naar het werken met koppels best wel een uitdaging. Er zitten plots drie betrokkenen in jouw therapieruimte:  partner 1, partner 2 en de relatie. Elk met hun eigen verhaal, wensen en behoeften komen ze meestal tegelijk tot bij jou. Dit kan overweldigend overkomen en maakt het soms moeilijk om elke sessie goed de inhoud van het gesprek vast te houden.

In deze workshop bieden we een postmodern kader in het werken met koppels. Het kader helpt als een (on)zichtbare kapstok om de verhalen en behoeften van elk van de betrokkenen aan vast te hangen en te verbinden met het verleden én het heden. Wanneer je de kapstok als therapeut zichtbaar maakt, kan er met de betrokkenen gewerkt worden aan een proces richting de toekomst. 

Opleider

Skrållan De Maeyer werkt als docent binnen de opleiding Pedagogie van het Jonge kind (Erasmushogeschool) en als systeemtherapeut in Therapiecentrum Hestia te Mechelen. Ze is orthopedagoog, doctor in de psychologie en systeemtherapeut (IPRR). Ze volgde daarnaast de éénjarige opleiding tot relatietherapeut.

Voor wie

De opleiding richt zich naar hulpverleners en therapeuten die een bachelor of master behaalden in de humane wetenschappen

Praktisch

Datum: 22/10/21.

Is dit iets voor jou? Stuur je kandidatuur naar  cinthe.lemmens@iprr.be  

Kostprijs: 130 euro. De inschrijving is definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld op rekening BE58 4312 0260 5179.

Locatie: Diocesaan Pastoraal Centrum, Frederik de Merodestraat 18,  2800 Mechelen.

De opleiding komt in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Meer informatie hierover vind je op https://www.iprr.be/kmo-portefeuille/.