Als de systeemtherapeut vastloopt… een zelfhulpkit voor blokkades

Als de systeemtherapeut vastloopt… een zelfhulpkit voor blokkades

In deze tweedaagse gaan we aan de slag met onze eigen tijdelijke therapeutische blokkades, met een methode die congruent is met met de hechtingsgeoriënteerde systeemtherapie.

Het vermogen van ons als therapeut om emotioneel afgestemd te blijven (ook op onszelf!) is essentieel. Zeker als er heftige of pijnlijke emoties in de kamer zijn. We hebben een manier nodig om onszelf te helpen op moeilijke momenten, om ons ‘geworstel’ met (zelf)compassie hanteren. En intervisie of supervisie is niet altijd meteen voorhanden.

Attunement met onze cliënten is goud waard, maar kan enkel als we zelf ‘emotionally regulated’ zijn. En soms geraken we in een wirwar van emoties of een enorme stilte. We gaan aan de slag met onze eigen innerlijke aanklamper en terugtrekker, met aandacht voor wat er zich binnen in ons afspeelt.

Hoe worden we weer een beschikbare therapeut voor onze clienten? Dat gaan we samen inoefenen, als bron van therapeutische groei.

Komen oa aan bod in het theoretische luik: window of tolerance, het interne werk model (IWM van J. Bowlby), attunement, empathische breuken, emotieregulatie. innerenactment, view of self …

Opleider: Jasmien Peeters

Jasmien Peeters is filosoof, contextueel systeemtherapeut en EFT relatietherapeut. Ze werkt voor Duet relatiebemiddeling en in haar eigen praktijk.

Voor deze workshop haalde ze de mosterd oa bij de Canadese Yolanda von Hockauf, Certified EFT Trainer en bij Judith De Graaf en Jaap Zoetmulder, 2 Nederlandse EFT supervisoren.

Voor wie?

De opleiding richt zich naar relatie-, gezins- en systeemtherapeuten die werkzaam in hun therapiepraktijk zijn op het moment van de opleiding.

Praktisch

Door de onvoorspelbare context waarin we ons momenteel bevinden, staat er voorlopig geen nieuwe opleidingsreeks gepland. Startdata zullen later bepaald worden.
Indien je voor deze opleiding geïnteresseerd bent, kan je je kandidatuur doorgeven. Je zal dan op de hoogte gehouden worden wanneer er opnieuw opgestart wordt.
Moest er interesse zijn om deze opleiding ‘in-company’ te organiseren, dan kan er een offerte bij ons aangevraagd worden.

Is dit iets voor jou? Stuur je kandidatuur naar cinthe.lemmens@iprr.be

Kostprijs: 220 euro. De inschrijving is definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld op rekening BE58 4312 0260 5179.

Plaats: Begijnenstraat 18 te 2800 Mechelen.
De opleiding komt in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Meer informatie hierover vind je op https://www.iprr.be/kmo-portefeuille/.